Öğretmenlik Meslek Kanunu  Milli Eğitim kanunları çerçevesinde öğretmenlik kariyer basamaklarını tanımlamış olsa bile sınav zorunluluğu hususu uzun tartışmalara sebebiyet vermişti. Fakat  MEB eski Bakanı Mahmut Özer, bu konuyla ilgili geri adım atmamıştı. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik te sınav zorunluluğu konusuyla alakalı olarak öğretmenleri sevindirecek haberi  “Öğretmenler Odası Buluşmaları" programında yapılan açıklamasında duyurdu. Sınav zorunluluğunun bu kapsamda kaldırılacağını ifade etti. 
Diğer taraftan ücretli öğretmenlikte geçen sürenin bundan sonra hizmet yılına dahil edileceğini de dile getiren Bakan Yusuf  Tekin, uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik sürelerinin de kısaltılması gerekliliğinin önemine değindi. 

TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor TBMM'ye Kanun Teklifi Sunuldu! O Sektöre Büyük Ceza Artışı Geliyor

Uzman Öğretmen ve Başöğretmenleri sevindirecek haberi Bakan Yusuf Tekin verdii 
Uzman öğretmenlik konusunda yapılan yeni düzenlemenin 2024 yılının ilk aylarında Meclis'e sunulması gündemde. Söz konusu sınav sistemideki değişimler, Türk eğitim sisteminde de köklü  bir dönüşümün başlangıcı olarak değerlendiriliyor.  

Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında uzman öğretmenlik ve Başöğretmenlik kariyer basamaklarında ünvan sahibi olabilmek için sınav zorunluluğu esastı. Ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları neticesinde anlaşılan o ki sınav şartı artık tarih oluyor. Bu değişim hem öğretmen adaylarına daha fazla fırsat sunacak hem de uzmanlık alanlarında yeteneklerini sergileme imkanı tanıyacak.