Uzmanlar, El Nino'nun etkisiyle bazı şehirlerde 27 Ekim'de kar yağışı beklediğini açıkladı. Kış mevsimine yaklaştığımız bu günlerde, kar yağışı heyecanı artarken, halka hazırlıklı olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci, havanın soğumasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İklim bilimcisi Bozyurt, El Nino'nun etkisi altında bazı şehirlerin, özellikle Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya gibi illerinin kar yağışından etkilenebileceğini belirtti.

El Nino yıllarının ülkemize bol yağış getirebileceğini vurgulayan Bozyurt, bu dönemde hava olaylarının değişken olabileceğini açıkladı. El Nino dönemlerinde yağışların yoğun olabileceği gibi, hava sıcaklıklarının da ılıman veya soğuk olabileceğini ifade etti.

Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler Forbes'a Göre Türkiye'nin S-400'leri Konuşlandıracağı Noktalar Belli Oldu! İşte O Yerler

Kış mevsiminin etkisini kasım ayı itibariyle göstermeye başlayacağını belirten uzmanlar, ülke genelinde yağışlı ve soğuk bir kış mevsimi beklentisi olduğunu bildirdi. Ekim ayının ortasına doğru yağışlı hava sistemlerinin ülkeye ulaşmasının beklendiğini aktaran Bozyurt, ekim ayında artan yağışların gözlemlenebileceğini dile getirdi.

27-29 Ekim tarihleri arasında kuzeyden yoğun sağanak yağışlar beklenildiğine dikkat çeken uzmanlar, bu dönemde sıcaklıklarda önemli bir farklılık olmayacağını belirtti. Cumhuriyet Bayramı'na denk gelecek olan bu yağışların iç kesimlerde etkili olacağı tahmin ediliyor.