Ardahan Üniversitesi, Yenisey Kampüsü'nün ormanlık alanına yakın bölgelerinde bir ayı görülmesi üzerine bir açıklama yaptı. Üniversite yönetimi, kampüs çevresindeki koruma tellerinin gözden geçirilerek hasar gören kısımların onarıldığını duyurdu. Ancak, yine de kampüs sakinlerinin dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.
Üniversite tarafından yapılan "önemli duyuru" başlıklı açıklamada, kampüsün ormanlık alanına yakın bölgesinde bir ayının görüldüğü belirtildi. Özellikle akşam saatlerinde dikkatli olunması gerektiği ifade edilerek, personel ve öğrencilere uyarıda bulunuldu.
Açıklamada, "Üniversitemiz Yenisey Kampüsü'nde, özellikle akşam saatlerinde ormanlık alana yakın bölgelerde bir yabani hayvan (ayı) gözlemlenmiştir. Kampüs çevresindeki koruma telleri kontrol edilip, hasarlı alanlar tamir edilmiştir. Ancak, öğrencilerimizin ve personelimizin akşam saatlerinde ormana yakın bölgelerde bulunmamaları ve dikkatli olmaları önemlidir" denildi.






