Bakan Tekin, projenin temel amacının, çocukları doğa ve diğer canlılara saygılı, merhametli bireyler olarak yetiştirmek olduğunu belirterek, bu yaklaşımın insan kaynaklı felaketleri azaltmada etkili bir strateji olabileceğini vurguladı.

Aile ve Gençlik Fonu'nda ilk ödeme tarihi belli oldu Aile ve Gençlik Fonu'nda ilk ödeme tarihi belli oldu

Afetlere karşı duyarlı bireyler yetiştirmenin öneminin altını çizen Tekin, projenin iki ana boyutunu açıkladı. Birinci boyut, afetle karşı karşıya kalındığında nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili eğitimleri içerirken, ikinci boyut felaket öncesinde alınacak önlemleri ve yapılması gerekenleri ele alıyor.

Bakan Tekin, UNICEF iş birliğiyle yürütülen bu proje kapsamında çocukların eğitim sürecini felaketlere karşı daha hazır ve bilinçli hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti. Aynı zamanda, çocukların çevre bilincinin artırılmasıyla insan kaynaklı felaketlerin sayısını ve bu felaketlerde kaybedilen hayatları azaltmanın mümkün olacağını ifade etti. Bu bağlamda, projenin başarılı bir iş birliği olması ve etkili bir şekilde uygulanması için UNICEF'e teşekkürlerini iletti.