Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek

Antalya'nın Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, kamu görevlisi ve emekli maaş zamlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Hisarkaya, bu zam oranlarının yeterli olmadığını ifade ederek, en düşük memur maaşının 22,017 TL'den 32,861 TL'ye yükseldiğini ancak bu artışın memnuniyet verici olmadığını dile getirdi.

Aralık ayı enflasyon oranının yüzde 2,93 ve yıllık enflasyonun yüzde 64,77 olarak açıklandığını hatırlatan Hisarkaya, kamu görevlilerine ve emeklilere yapılacak zamların bu enflasyon rakamlarına uygun olması gerektiğini belirtti. Hisarkaya, enflasyon farkının yüzde 29,78 olarak belirlendiğini, bu nedenle Ocak ayında yapılacak zam oranının yüzde 15 olduğunu açıkladı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararı gereği, Ocak ayında maaş ve ücretlere yapılacak yüzde 15 artış ve enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 49,25 artış yapılacağını bildiren Hisarkaya, bu artışın en düşük bekar kamu görevlisi maaşını 30,910 TL'ye çıkaracağını belirtti. Ancak, bu rakamların iyileştirilmesi gerektiğini savunan Hisarkaya, özellikle emekli kamu görevlilerine 8,077 TL ilave ödeme yapılması çağrısında bulundu.

Asgari ücretin 17,002 TL olarak belirlenmesiyle birlikte Gelir Vergisi muafiyetinin 2,550,32 TL, Damga Vergisi muafiyetinin ise 151,82 TL olduğunu açıklayan Hisarkaya, asgari ücretin vergi muafiyetine tabi tutularak kamu görevlilerinin gelir vergilerinin yüzde 15'e sabitlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, 3600 Ek Gösterge düzenlemesinin hızla hayata geçirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.