Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soğuk hava koşullarının etkisiyle üst solunum yolu enfeksiyonlarının hızla yayıldığı konusunda uyarılarda bulundu. Bakan Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, kapalı ortamlarda geçirilen sürenin artmasıyla birlikte nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının daha hızlı yayıldığını belirtti.

Paylaşımında, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın hastalığın bulaşmasını önlemek için alınması gereken önlemleri anlattığı bir videoya da yer veren Bakan Koca, nezle, sinüzit, faranjit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarının bu mevsimde arttığını ifade etti. Bakan, paylaşımda ayrıca Prof. Dr. Serhat Ünal'ın sağlıklı yaşam kurallarına uyulması, uyku düzenine dikkat edilmesi, dengeli beslenme, spor yapma gibi temel faktörlere vurgu yaptığını aktardı.

Üst solunum yolu enfeksiyonlarının önlenmesinde önemli bir faktör olarak bulaşmanın mesafe ile ilişkilendirildiğini belirten Prof. Dr. Serhat Ünal, hapşıran veya öksüren kişilerle araya bir metre mesafe konulması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, hapşırmaların ele değil dirseğe yapılması, sık sık ellerin yıkanması gibi hijyen kurallarına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!