Özdağ, İYİ Parti lideri hakkında çarpıcı bir iddiada bulundu. Geçen seçimde neden seçim ikinci tura kalmadı?” sorusunu gündeme getirerek, Akşener'in seçim kampanyasını durduğunu belirten Özdağ, kendisine bu bilgiyi veren kişinin 'Bunu açıklarsanız inkar ederim” dediğini söyledi.

Gündemi sallayan iddiaları açıklayan Zafer Partisi lideri, kendisine bu iddiaları söyleyen kişiye olanları kamuoyuna olduğu gibi açıklaması çağrısında bulundu. Ümit Özdağ'ın çarpıcı iddiları ise şu şekilde:

“Geçen seçimde neden seçim ikinci tura kalmadı? Meral Akşener son bir ayda çalışmalarını durdurdu. Kampanya başladığı zaman oyları yüzde 16’ydı. Yüzde 7’ye kadar düşmesine müsaade etti. Meral Akşener’in aldığı oy kadar oy alsaydı seçim ikinci tura kalırdı. Bilerek yapıldığını biliyorum. Meral Akşener’in siyasal kampanyasını yöneten yönetici seçimlerden bir ay önce Meral Akşener’in kendisini Ankara’ya çağırıp, genel merkezde dinlenmeyen odaya götürüp, “Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bana gerekçesini sorma” dediğini ben partiden ayrıldıktan sonra bana anlattı. Bunu açıklarsanız inkar ederim dedi. Bir de şunu ekledi, “Ben bu açıklamayı İstanbul’da seçimlerden üç gün sonra yaptım ve Meral Akşener telefonla beni tehdit etti” dedi. Meral Akşener de ben de bu kişinin kim olduğunu biliyoruz. Meral Akşener’in hiçbir tehdidinden korkma. Çık ve açıkla kardeşim. Türk halkına borçlusun.”