Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü

Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA), günümüzde yürütülen operasyonlarda, terörle mücadelede, iç güvenlikte ve istihbarat gib birçok alanda artık sıklıkla kullanan askeri araçlar haline gelmiş durumda. Son yıllarda Türkiye'de SİHA çalışmaları tüm dünyadan ilgi ile takip ediliyor. Türkiye tarafından üretilen SİHA'lar Ukrayna-Rusya savaşında Ukrayna tarafından kullanılıyor. Savaşta gösterdiği başarılar Türk SİHA'ların ününü artırdığı gibi Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadelesinde de başarılara sahip olması büyük avantaj sağlıyor.

SİHA'lar cephede birçok etkin katkısı olduğu gibi iç güvenlikte de kullanabiliyor. Daha sayamayacağımız birçok faydası olak SİHA'lar büyük ülkeler tarafından üretilip kullanılıyor. En çok SİHA'ya sahip ilk 10 ülke belirlendi. Bu ülkeler içinde Türkiye, listeye damgasını vurdu. İşte en çok SİHA'ya sahip olan ilk 10 ülke:

siha-lardan-derin-temizlik-bir-yilda-100-pkk-elebasini-vurduk (1)

  1. ABD: 11.520 

  2. ÇİN: 3.500 

  3. TÜRKİYE: 978 

  4. İSRAİL: 710 

  5. İRAN: 600 

  6. İNGİLTERE: 520 

  7. HİNDİSTAN: 468 

  8. UKRAYNA: 420 

  9. RUSYA: 377 

  10. FRANSA: 208 

alman-askeri-uzmanlarin-tercihi-bayraktar-israil-den-degil-turkiye-den-siha-alin

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi