Elon Musk'ın Twitter'a alternatif olduğu düşünülen sosyal medya platformlarından biri olan Post News, önümüzdeki birkaç hafta içinde kapanacağını duyurdu. İşte detaylar...

Geçtiğimiz yılın sonlarında eski Waze CEO'su Noam Bardin tarafından geliştirilen Post News, Twitter'a benzer bir hizmet sunmayı amaçlıyordu. Kullanıcıların büyük yayıncıların abonelik tabanlı makalelerini uygun fiyatlarla okumasını sağlamak ve "zehirlerden arınmış bir topluluk" oluşturmak hedefleniyordu.

Ancak, Andreessen Horowitz'den yatırım almasına rağmen, Post News hızlı büyüyememiş ve gerçek bir işletme veya önemli bir platform haline gelecek kadar başarılı olamamıştı. Şirketin doğru kombinasyonu yaratmakta zorlandığı belirtiliyor.

Post News, kullanıcıların 31 Mayıs'a kadar içeriklerini indirebilecekleri ve makale ödemelerindeki bakiyelerini çekebilecekleri bilgisini paylaştı.

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

Twitter rakibi olmayı hedefleyen Post News'in kapanması, alternatif sosyal medya platformlarının zorlu rekabet ortamında ayakta kalma mücadelesini gösteriyor. Ancak, hala büyümeye devam eden Mastodon ve Bluesky gibi alternatifler bulunuyor.