Fahiş fiyat artışı yapan işletmeler artık daha hızlı cezalandırılacak. Yapılacak olan düzenleme ile birlikte bu işletmelere cezai işlem uygulanana kadar ek tedbirler alınacak. Ayrıca, stokçuluk ayrı bir suç olarak ele alınacak ve bu konuda da yeni cezalar getirilecek.

Hızlı Ceza Uygulaması

 Fahiş fiyat artışı yaparak fiyat istikrarsızlığına neden olan işletmelere daha hızlı ceza verilecek. Yeni düzenleme ile cezai müeyyide uygulanana kadar ek tedbirler alınarak, bu tür işletmelere yaptırımlar uygulanacak.

Stokçuluğa Ayrı Ceza

Ticaret Bakanlığı, stokçuluğu ayrı bir suç olarak ele almak için yasada değişiklik yapacak. Stokçuluk yapan işletmelere yönelik incelemelerin süresi kısalacak ve bu süre zarfında ihtiyaten yaptırımların uygulanması da gündeme gelecek.

İki Yönlü Düzenleme

Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret Bakan Tekin'den Diyarbakır annelerine ziyaret

 Fahiş fiyat artışı yapan işletmelere uygulanacak cezalar hem Perakende Ticaret Kanunu'nda hem de Rekabet Kanunu'nda düzenlenecek. Stokçuluk cezası da Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'da yeniden belirlenecek.

Kademeli Tedbirler

 Rekabet Kurumu'nun inceleme başlattığı işletmelerde inceleme süresi boyunca kademeli tedbir cezaları uygulanacak. Bu süre kısaltılarak kamuoyu vicdanını rahatlatıcı önlemler alınacak.