Twitter'ın içerik üreticilerine reklam gelirinden ödeme yapmaya başladığı haberleri çıktı. Twitter Blue abonesi olan ve son 3 ayda her ay en az 5 milyon tweet gösterimi bulunan kullanıcıların, yanıtlardaki reklamlardan elde edilen gelirden bir kısmını alabileceği belirtildi.

Yazar Brian Krassenstein, yaklaşık 750 bin takipçisi bulunan bir kullanıcı olarak Twitter'ın kendisine 24.305 dolarlık bir ödeme yaptığını iddia etti. Benzer şekilde 230 bin takipçisi olan başka bir kullanıcı 2.236 dolar, siyasi yorumcu Benny Johnson ise 1,7 milyon takipçisiyle 9.546 dolar kazandığını söyledi.

Ancak Twitter, içeriklerde cinsellik, suç teşkil eden davranışlar, şiddet, kumar, uyuşturucu veya alkol gibi yasaklı içeriklere yer veren içerik üreticilerinin reklam gelirlerinden kazanç elde etmelerine izin vermeyeceğini belirtti.

Öte yandan, Twitter'ın toplamda 5 milyon dolarlık ödeme yaptığı ifade edildi. Ancak şirketin Elon Musk'ın devralınması sırasında işten çıkarılan çalışanlara ödenmemiş 500 milyon doların üzerinde bir kıdem çeki davasıyla karşı karşıya olduğu ve ofis kirasını da ödeyemediği vurgulandı.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi