Ankara'da gerçekleşen bombalı saldırı girişiminin ardından yapılan istihbari çalışmalar, saldırının Suriye'den planlandığı yönünde bulguları ortaya koydu. Bu bağlamda Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT) harekete geçerek, operasyon için düğmeye bastı. Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG'ye ait askeri hedefler ve yönetici kadrolar, operasyonun ana hedefleri arasında yer aldı. Terör örgütüne ait 20'den fazla nokta, operasyonla beraber başarıyla imha edildi.

Uluslararası tepkiler

Operasyon sırasında, ABD'ye ait bir F-16 savaş uçağının, Suriye'de görevde olan bir Türk insansız hava aracını düşürdüğü bilgisi, iki Amerikan yetkilisi tarafından Reuters'e doğrulandı. Uluslararası arenada böyle bir durum, Türkiye ile ABD arasında gerginliklere neden olabilecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor. ABD ve Avrupa'nın bu operasyona dair vereceği destek veya tepkilerinin ne yönde olacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Piyasaların tepkisi ne olur?

Finansal piyasaların bu tür jeopolitik gelişmelere nasıl tepki vereceği her zaman merak konusu olmuştur. İslam Memiş'e göre, zaten düzeltmeye ihtiyaç duyan bir borsamız var. Doların yönünün yukarıya doğru hareket etmesi, bu süreçte sürpriz olarak görülmemeli. Fed'in global politikaları ve faiz artırım süreçleri, piyasaların yönünü etkileyen başlıca unsurlar arasında.

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Ekim ve sonrası beklentiler

İslam Memiş, Ekim ayının ikinci yarısına dair farklı beklentilere sahip. Bu dönemde alınacak kararlar, 2024'ün finansal pozisyonunu belirleyecek öneme sahip. Memiş, 2024 öngörülerinin bu dönemdeki gelişmelere rağmen değişmediğini belirtiyor.