Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü Trafikte Çıkan Tartışma Kanlı Bitti! Ailesinin Gözü Önünde Öldürüldü

Türkiye'nin önde gelen ilan sitelerinden biri olan sahibinden.com, bugün yaşanan erişim sorununu alan adı firmasıyla yaşanan teknik sorunlar olarak açıkladı.

Medyanın Elli Tonu'nun iddiasına göre, bu sorun, sahibinden.com domaininin yıllık dönem ödemesinin gecikmesi nedeniyle boşa düşmesi ve sonrasında Florida merkezli Network Solutions LLC şirketi tarafından 2025 yılına kadar satın alınmasıyla bağlantılı.

Şirket, konuyla ilgili olarak Instagram hesabından bir açıklama yaptı ve yaşanan erişim sorununun, alan adı hizmeti sağlayan firmayla teknik bir sorun yaşanmasından kaynaklandığını belirtti. Sorunun en kısa sürede çözüleceğini ve bilgilendirme yapılacağını duyurdu.

Marshable'ın teknik analizine göre, sahibinden.com alan adının 30 Aralık 1999'da oluşturulduğu ve 2 Ocak 2024'te güncellendiği belirtiliyor. Ancak, şu anda alan adının "Client Hold" statüsünde olduğu ve bu durumun, alan adı hizmeti sağlayan firmaya ödeme yapılmaması, alan adının silinme durumunda olması ya da yasal bir sorun bulunması anlamına gelebileceği ifade ediliyor. Sorun giderilmediği sürece, kullanıcıların tarayıcılarına sahibinden.com adresini yazdıklarında doğru sunucuya yönlendirilemeyeceği belirtiliyor.