Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hakkında ciddi iddialar içeren bir suç duyurusu aldı. Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ve iki hukukçu, Netanyahu'nun 'soykırım' suçlamalarıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (UCM) yargılanması gerektiğini savundu. 

Diplomatik Süreç

Başsavcılık, bu önemli başvuruyu Türkiye Dışişleri Bakanlığı'na aktardı. Bakanlık, bu konuda nasıl bir yol izleyeceği ve uluslararası diplomasiye nasıl yansıyacağı konusunda değerlendirmelerde bulunacak. 

Binyamin "Bibi" Netanyahu kimdir?

Beinyamin Netanyahu, İsrail'in önemli siyasi figürlerinden biridir ve uzun yıllar İsrail'in başbakanlık görevini üstlenmiştir. 1949 yılında Tel Aviv'de doğan Netanyahu, askeri kariyerine İsrail Savunma Kuvvetleri'nde başlamış ve özel kuvvetler biriminde görev yapmıştır. Siyasi kariyerine ise 1980'lerde adım atmış, ilk olarak İsrail'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştır.