İsrail'in, Türkiye dahil Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerini hedef alacağına dair haberler üzerine, Türkiye'den İsrail istihbaratına ciddi sonuçları olacağı yönünde bir uyarı geldi. Amerikan Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in, Filistin dışında yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları yaptığını bildirmişti. İsrail istihbarat birimlerinin Lübnan, Türkiye ve Katar'da Hamas üyelerini hedef alacağı iddia edilmişti.

Erzincan Valiliği köylere kamera sistemi kuruyor Erzincan Valiliği köylere kamera sistemi kuruyor

İsrail iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörü Ronen Bar, İsrail devlet televizyonu KAN'da yaptığı açıklamada, "Katar, Türkiye ve Lübnan dahil olmak üzere dünyanın her yerinde Hamas liderlerini, yıllar sürse bile öldürmeye kararlı olduklarını" ifade etmişti.

Türk istihbarat kaynakları, uluslararası basında çıkan bu haberlere karşılık olarak, İsrail istihbaratına gerekli uyarıların yapıldığını ve Türkiye'de yasa dışı faaliyetlerde bulunmanın ciddi sonuçlar doğuracağını bildirdi. Yetkililer, Türkiye topraklarında herhangi bir istihbarat servisinin yasa dışı operasyonlarına izin verilmeyeceğini vurguladı.