Euro 2024 grup elemeleri mücadelesinde Türkiye, Letonya ile Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda bugün (15 Ekim 2023 Pazar) karşı karşıya gelecek. Saat 21.45'te başlayacak mücadele, TRT 1'den canlı olarak ekranlara gelecek.

Deplasmandaki Hırvatistan zaferinin ardından bu akşamki Türkiye-Letonya maçına Konya ev sahipliği yapıcak. Konya BŞB Stadı’nda 40 bin kişilik satışa sunulan biletlerin tamamı tükenirken, saat 21.45’te başlayacak kritik mücadelede tribünlerin tamamı dolu olacak. Taraftarlardan Kırmızı-Beyaz giyinerek maça gelmeleri istenirken, Letonya’yı devirmemiz halinde diğer sonuçlara bakmadan ve Kasım’daki maçı beklemeden ilk 2’yi garantilemiş olacağız. Bu kritik mücadele sonrası  Ay-Yıldızlılar, 21 Kasım'da deplasmanda oynayacağı Galler maçı ile elemeleri tamamlayacak.

A Milli Takımımız, Letonya ile 10. kez kozlarını paylaşacak. Daha önce 9 maçın 3’ünü kazanabilen A Milli Takımımıza, Letonya genel olarak ters geliyor. Diğer 6 maçın 5’i berabere biterken, Letonya 1 kez galip ayrıldı. Taraflar arasında Türkiye’de oynanan 3 maçta ise eşitlik hiç bozulmamıştı. Oynanan son maçında, deplasmanda 3-2’lik skorla kazanan Milliler, son dakikalarda galibiyete ulaşmış ve 10 kişilik rakibi karşısında zorlanmıştı.

Gruptaki ilk müsabakasında 25 Mart 2023 tarihinde Ermenistan ile deplasmanda karşılaşan Milliler, 2. maçında Hırvatistan'ı ağırladı. Milli Takımımız, 16 Haziran'da Letonya, 19 Haziran'da Galler ile iç sahada oynadığı karşılaşmanın ardından Eylül ayında eleme grubundaki tek maçını Ermenistan ile kendi sahasında oynadı. Hırvatistan'ın ardından 15 Ekim Pazar günü Letonya ile kendi sahasında karşılaşacak olan Ay-Yıldızlılar, 21 Kasım'da deplasmanda oynayacağı Galler maçı ile elemeleri tamamlayacak.

A Milli teknik direktörü Vincenzo Montella, Letonya maçı öncesi basın toplantısında, "Türk futbolseverlerin ne kadar tutkulu olduğunu biliyorum. Konya’da verecekleri destekten hiç şüphem yok. Onların enerjisi önemli. Geçen maça göre stratejimiz farklı olacak” dedi.

İtalyan teknik direktörün kritik Letonya maçında da Hırvatistan karşısında zaferi getiren ilk 11'i bozmayacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok Cumhurbaşkanı Erdoğan: Değişim Kriterlerimiz Belli, Medyanın Gündemi Belirlemesine İzin Yok

Muhtemel 11'imiz

Türkiye: Uğurcan, Ferdi, Samet, Abdülkerim, Cenk, Salih, İsmail, Hakan, İrfan Can, Kerem, Barış Alper.

Letonya: Ozols, Savalnieks, Balodis, Dubra, Ciganiks, Emsis, Saveljevs, Jaunzems, Ikaunieks, Daskevics, Uldrikis.