Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yazılı bir açıklama yaparak, memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yönelik taleplerde bulundu.

Kahveci, memur maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar artırılması ve buna ek olarak yüzde 10 refah payı eklenmesi çağrısında bulundu. Ayrıca, emeklilere de 8 bin liralık seyyanen zam yapılmasını istedi.

Kahveci, bütçe teklifinin halk beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu belirterek, kamu çalışanlarının ve emeklilerin sorunlarının en aza indirilmesi gerektiğini ifade etti. Memur maaşlarının güncellenerek yeniden değerleme oranı kadar artış yapılması ve ek olarak yüzde 10 refah payı verilmesi talepleriyle birlikte, emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi için 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin emekli maaşlarına dahil edilmesini istedi.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Ayrıca, verilen sözlerin tutulması ve birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi gerektiğini belirtti.