Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönem için kabine kadrosunu kamuoyuna doğrudan duyurması ile mesai başladı.

Yeni kabine üyeleri, bugün Meclis'te yemin edecek. Yemin törenin ardından Meclis’in 30. Başkanı için seçim gerçekleştirilecek. 7 milletvekilinin aday gösterildiği Meclis başkanlığı seçiminde ilk iki oylamada 400, üçüncü oylamada ise 301 oy şartı aranacak.

AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak imzasıyla AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, yeni dönem için Meclis Başkanı adayı gösterildi.

İYİ Parti Lideri Dervişoğlu'ndan sert tepki: 'Tabelanı indir o zaman' İYİ Parti Lideri Dervişoğlu'ndan sert tepki: 'Tabelanı indir o zaman'

Millet İttifakı'nın dağıldığının açık ilanı

CHP'nin Meclis Başkanı adayı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu. İYİ Parti  TBMM Başkanlığına İstanbul Milletvekili Sayın Mustafa Cihan Paçacı'yı aday olarak gösterdi. DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu aday oldu. Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun ise hem partisinin hem Saadet Partisi’nin Meclis Başkanı adayı oldu.

14 Mayıs seçimlerinde 4 milletvekilini Meclis'e gönderen TİP ise cezaevindeki Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ı aday gösterdi.
Yeşil Sol Parti (YSP), TBMM Başkanlığı için Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç'u aday gösterdi.