Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone hattı olanlar bu haberi mutlaka okumalı! Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone hattı olanlara 263 lira ödeme yapılacak. Türkiye'de faaliyet gösteren operatörler, kullanıcı sayısını artırmak için birbirinden eşsiz kampanyalar ile cazip rakamları vatandaşın önüne seriyorlar. Peki 263 lira ödeme hangi şartlarda yapılacak?

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone hattı olanlar da bilirler ki, müşteri çekme telaşı ile operatörler birbirinden avantajlı kampanyalarla vatandaşın önüne çıkarlar. Numarasını taşıyandan yeni hat alana hatta eski müşterilere ayrı ayrı tarife paketleri verilerek müşteri kazanmaya çalışan operatöler sabit fiyat garantisi ile en az 12 en çok 24 ay kalma şartı ile çeşitli tarifeler sunuyorlar. 24 ay taahhütte bulunan vatandaşlar, taahhütte bulundukları süre bitmeden başa operatöre geçtiklerinde alması gereken para iadesi miktarı belli oldu. 263 lira peki nasıl alınır?

vatandas-gsm-operatorlerini-sikayet-etti-btk-harekete-gecti

TURKCELL HATTI OLANLAR

Ön Ödemeli Hatlarda Kalan TL’lerin İadesi (turkcell.com.tr) adresine tıklayınca  "Ön Ödemeli Hatlarda Kalan TL’lerin İadesi" başlıklı bir makale önümüzde geliyor. Burada "Hat iptalinizden sonra hesabınızda kalan TL’leri 2 yıl içinde Alacak Sorgulama /TL İade Talep linkinden sorgulayabilir ve talep edebilirsiniz. Talebiniz sonrasında 15 gün içerisinde geri ödemeniz gerçekleşecektir. Adınıza devlete ödenen yıllık telsiz kullanım ücretinin kalan taksitleri bakiyenizden tahsil edilecektir" uyarısı ile karşılaşıyoruz. Bu durumda da anlaşıldığı üzere talep linkine tıklayarak sorgulama yapıp 15 gün içinde başvurabilirsiniz.

cep-telefonu-almayi-dusunenler-dikkat-yarindan-15723248_761_amp

VODAFONE VE TURK TELEKOM HATTI OLANLAR

Yapılan açıklamada Çeşitli nedenlerle aboneliği iptal olan faturasız abonelerin hesaplarında kalan bakiye için abonelere geri alma hakkı tanınacak olup iptal tarihinden itibaren yirmi dört (24) ay içerisinde başvuruda bulunan aboneye geri ödemesi onbeş (15) gün içerisinde yapılacaktır. İade talebinde bulunmayan abonelerin kalan bakiyeleri ise yirmi dört (24) ay süreyle saklanacak, abonenin hattını Vodafone’a tekrar taşıması durumunda abonenin hesabına otomatik yüklenecektir. Kalan TL bakiyenizi sorgulamak için Borç Alacak Sayfasını ziyaret edebilirsiniz"  denilerek 2 yıl içindeki kalan ücretleri talep edilebileceğini yönünde uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone hattı dahil tüm operatörlerde başvuru için 2 yıl çok önemli. 2 yıl içinde taşıma halinde kalan ücretler, hangi operatör ise ona talep başvurusunda bulunup talep edilmelidir. 

Taleplerinizi internet sitelerindeki kılavuzları okuyarak ya da direkt bayilere giderek bilgi alıp yapabilirsiniz.