Bahçeşehir Üniversitesi, erken kayıtlar için alınan ücretlere yüzde 150'ye kadar ulaşan zam yaptı. Bu durum, öğrencileri ve velileri rahatsız etti. Yapılan büyük zamlara tepkilerini göstermek isteyen öğrenciler, Bahçeşehir Üniversitesinin Beşiktaş Kampüsü önünde gösteri düzenlediler.

"Yapılan zamlar geri alınsın”, “Müşteri değil öğrenciyiz”

"Yapılan zamlar geri alınsın”, “Müşteri değil öğrenciyiz” diye sloganlarının atarak zamların geri alınmasını isteyen öğrenciler bir basın açıklamasında da bulundu. Yapılan basın açıklamasında “Depremzede öğrencilere anne ve babalarını kaybetmedikleri takdirde burs sağlanamayacağı söylenmiş. Okulumuzda yüksek oranlarda zam yapmak demek, eğitim hakkımızın gasp edilmesi demektir. Üniversitesi yönetimi yapılan zamları geri almalı ve şartsız bir şekilde depremzede öğrencilere burs sağlamalıdır” diye çağrıda bulunuldu.

Basın açıklamasını yapan sözcü sözlerine şöyle devam etti: “Öğrenim ücretlerine yapılan zamlar yüzde 100 ile yüzde 150 arasında değişiyor. Ben geçen yıl okuduğum bölüme 48 bin TL ödedim, bu sene benden 98 bin 700 TL isteniyor. Üstelik bu erken ödeme fiyatı” dedi. Sosyoloji bölümü öğrencisi Sueda Yıldız ise “Geçen yıl yüzde 50 burslu okuduğum bölümüm için 47 bin TL ödedim. Bu yıl fiyatlar 94 bin TL’ye yükseldi. Zaten okulun ilk yılını çevrimiçi bir şekilde okuduk. Derslerden verim alamadığımız gibi öğrenim ücretlerine kabul edemeyeceğimiz oranda zam yapıldı” dedi.

LGS 2023 Sınava Girecek Adayların Sınav Giriş Bilgileri Açıklandı LGS 2023 Sınava Girecek Adayların Sınav Giriş Bilgileri Açıklandı

Bahçeşehir Üniversitesinin yaptığı bazı zamlar:

-Tıp Fakültesi: Yüzde 145, 

-Yazılım Mühendisliği: Yüzde 124, 

-Biyomedikal Mühendisliği: Yüzde 113, 

-Hukuk Fakültesi: Yüzde 115.