Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Hazine-Maliye Bakanlığı'nın görüşlerinin alındığını belirtti. Ağar, henüz kesin bir sonuç elde edilemediğini ifade ederek, bu konuda görüşmelerin hızla devam edeceğini ve kısa süre içinde mutabakata varmayı arzu ettiklerini söyledi. Rakam üzerinde herhangi bir anlaşmaya varılmamış olması nedeniyle şu an için net bir asgari ücret belirlenmediğine dikkat çekti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki toplantının işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini bir araya getirdiğini belirten Ağar, bu komisyonun 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarını yürüttüğünü açıkladı. Toplantıda, çeşitli sektörlerden temsilcilerin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlıkları ve TÜİK'in ekonomik veri ve raporlarını sunması bekleniyor.

Şu anki asgari ücretin bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş olduğu, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net tutarının 11 bin 402 lira 32 kuruş olduğu bilgisi verildi. İşverene toplam maliyetin ise bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş olduğu, bu miktarın brüt asgari ücret, sosyal güvenlik primi ve işveren işsizlik sigorta priminden oluşuyor.