Osmaniye’de Farabi Anadolu Lisesinde görev yapan öğretmen Mehmet Bilgili’nin silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesi eğitim camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, yaşanan olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Mehmet Bilgili’nin ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Osmaniye'deki Saldırı Sonrası Eğitime 2 Gün Ara Verildi
Osmaniye'deki Saldırı Sonrası Eğitime 2 Gün Ara Verildi
İçeriği Görüntüle

“Çok üzüntülüyüz”

Geylan, paylaşımında Mehmet Bilgili’nin, yeğeni tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini belirterek, “Camiamıza ve ailesine başsağlığı diliyorum. Çok üzüntülüyüz.” ifadelerini kullandı.

Bireysel silahlanmaya dikkat çekti

Yaşanan olay üzerinden bireysel silahlanma konusuna da dikkat çeken Geylan, silaha erişimin kolay olmasının ciddi bir sorun oluşturduğunu savundu.

Geylan, açıklamasında etkili tedbirlerin alınması ve caydırıcı yaptırımların uygulanması gerektiğini belirterek, gerekli önlemler alınmadığı takdirde benzer olayların yaşanmaya devam edebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Osmaniye’de yaşanan olay, eğitim çalışanlarının güvenliği ve bireysel silahlanmayla mücadele konularını yeniden gündeme taşıdı.