Bu yılın başında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, 11 şehir ve bir ilçede bulunan araç sahipleri için ek MTV ödemesi uygulanmayacak. Depremde zarar görmüş veya ağır hasarlı hale gelmiş araçlar da bu istisnadan yararlanacak. Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Elazığ ve Sivas'ın Gürün ilçesindeki araç sahipleri rahat bir nefes alabilir.

Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Türkiye İçin Önemli Rapor! Yatırımcıların Risk İştahı Arttı

2023 MTV Miktarları Nasıl Belirleniyor?

Ek MTV'nin ne kadar olacağı aracın motor hacmi, yaş ve değer gibi kriterlere bağlı. 3 yaşındaki ve 1300 cc motor hacmine sahip bir aracın sahibi, ek vergi olmadan 2.120 TL MTV ödeyecekti. Ancak bu ek vergi ile 4.240 TL'ye yükselecek. En yüksek MTV tutarı ise 202.304 TL olarak belirlendi.

Yeni Taksitler Ne Zaman Ödenecek?

Ek MTV için taksit ödeme dönemleri Ocak ve Temmuz ayları olacak. İlk taksit Ocak'ta ödenmişse, ek vergi kanunun yayımlandığı ayın sonuna kadar ödenecek. İkinci taksit ise Kasım ayının sonuna kadar iki eşit taksitte tamamlanacak.

Ödemeler Nerede Yapılacak?

Ek MTV ödemeleri için İnteraktif Vergi Dairesi ve mobil uygulamaları (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) aracılığıyla saat 02.00-23.45 arasında işlem yapabilirsiniz. Ayrıca anlaşmalı bankalar, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri de ödeme yapabileceğiniz yerler arasında.