Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bugün Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen "2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı"nda Bakan Yardımcıları Celile Eren Ökten, Kemal Şamlıoğlu, Nazif Yılmaz, Ömer Faruk Yelkenci, genel müdürler ve 81 ilin millî eğitim müdürüne seslendi.

"Zorunluluk yok, teşvik ediyoruz"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin önlük giymesi konusunda "Öğretmen Odası Buluşmaları"nda bu konunun gündeme geldiğini belirterek "Nihayetinde hem öğrencilerimizin hem velilerimizin hem de en azından öğretmenlerimizin büyük çoğunluğunun talebi doğrultusunda böyle bir uygulama başlatıyoruz. Bu konuda bir zorunluluk yok, teşvik ediyoruz." dedi.

Vergi Ödemelerinde E-Haciz Sistemi Devrede Vergi Ödemelerinde E-Haciz Sistemi Devrede

"Sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil"

Bakan Tekin, dijital bağımlılık ile mücadele konusunda okullarda cep telefonu kullanımı ile ilgili olarak da önemlerin alınacağını belirterek "Öğrencilerimizin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alacağız. Ayrıca öğrencilerimizin okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine neden olabilecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanılmasından kaçınmak için gerekli önlemleri alacağız. Dolayısıyla sınıflarda cep telefonlarının bulundurulması doğru değil."