Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, internet aboneliği işlemleri için tüketicilerin sıkça arandığını ve rahatsız edildiğini belirterek, hizmet aldıkları firmalardan teyit almadan işlem yapmamaları gerektiğini önerdi.

Altay, Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı olarak tüketicilerle ilgili sorunları çözmek için çalıştıklarını ve kendilerini arayan tüketicilere rehberlik ettiklerini ifade etti.

"0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan aranarak abonelik sonlanacağı, yeni abonelik başlatma veya avantajlı kampanyalar ve fırsatlar sunularak tüketiciler rahatsız ediliyor. Bu konuda birçok şikayet alıyoruz" diyen Altay, tüketicilerin bu aramaları çekmek zorunda olup olmadığını sorguladığını belirtti.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Altay, arayan kişilerin tüketicinin abonelik sonlandırma ve yeniden başlatma yetkilerini dile getirmediğini ancak ikna edilen tüketicilerin yeni abonelik yaptığı ve önceki abonelik sözleşmesinin feshedildiği için cayma bedeli ödemek zorunda kaldığını söyledi.

Ayrıca, yeni aboneliğe geçişte tüketicilere belirtilen meblağın üzerinde fatura çıkarıldığını vurgulayan Altay, bu tarz aramaların kaynağının tespit edilip önlem alınması gerektiğini belirtti.

Altay, internet aboneliği sözleşmesinin devam etmesi durumunda yapılan aramalar nedeniyle tüketicilerin ciddi mağduriyet yaşadığını sözlerine ekledi.

Son olarak, Altay, istenmeyen telefon aramalarına karşı bir düzenleme olmadığını ve vatandaşların genellikle bu numaraları engelleyerek çözüm bulmaya çalıştığını belirterek, bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini ve çözüm beklediklerini ifade etti.