Kasım ayında, Trabzon'da orman yangınları başladı

Karadenizin Bölgesinde yer alan Trabzon ili'nin 3 ilçesinde akşam saatlerine doğru başlayan ve rüzgarın şiddetiyle büyüyen, orman yangınlarının iki bölgesi ekiplerin yardımıyla ve yağmurun başlamasıyla birlikte söndürüldü. Trabzon Valisi Aziz Yıldırım yaptığı açıklama, Sürmene'deki yangında çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

3816385 F 3823 4 C E9 9967 F40 D8 E900 A87

Türkiye'nin birçok semtinde etkisini gösteren kuvvetli rüzgar ve fırtına hayat şartlarını zorlaştırırken, Trabzon'da da orman yangınlarına yol açtı.
Trabzon'a bağlı olan Sürmene ilçesinde akşam saatlerine doğru başlamış ve hızla rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, yağmurun başlamasıyla durduruldu.


Sürmene ilçesine bağlı olan Yeniay Mahallesi'nde henüz bilinmeyen sebeple başlayan örtü yangını için sadece Trabzon'un ilçelerinden değil Rize'den itfaiye ekipleri de getirildi.

Ekiplerin yer aldığı bölgeye gelip bilgi alan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, gazetecilere yaptığı konuşmada, Maçka ve Akçaabat ilçelerinde meydana gelen yangınların bittiği, Sürmene'deki yangında ise söndürülmesi için seferber olunduğunu dile getirdi. 
 

Güvenlik önlemleri olarak 17 evden 7'sinin boşaltıldığını söyleyen Vali Yıldırım, "Bunların hepsi tedbir amaçlı. Bu evlerden çıkan vatandaşlarımız güvenli yerlere yerleştirildi. Yangınlar çok büyük orman yangınları değil ancak çok büyük bir rüzgar var, bu rüzgar da her zaman aynı yönden esmiyor. Farklı yönlerden estiği için de arkadaşlarımız kendilerini güvenli bir duruma alarak yangını söndürme çalışmalarını yapmaları gerekiyor." diye sözlerini kaydetti.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Vali Yıldırım, yangın söndürme çalışmalarında dumandan etkilenmiş olan 3 itfaiye görevlisinin de hastanede önlem amaçlı muayene edildiğin ifade etti.

Diğer yandan, Yıldırım'ın açıklamasından hemen sonra başlayan şiddetli yağışla hâlâ devam etmekte olan yangın hemen hemen söndürüldü.

İtfaiye ekiplerinin olay yerinde soğutma çalışmalarına devam ettikleri verilen bilgiler arasında.