Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerini hafifletmek ve temel kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla uygulanan Toplum Yararına Program (TYP) süresi, yeni bir kararla uzatıldı. Türkiye İş Kurumu tarafından alınan bu karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle, temel kamu hizmetlerinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla başlatılan 50 bin kişilik Toplum Yararına Program'ın süresi 9 ay daha uzatıldı. Bu kararın detayları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından sosyal medya hesabından yapılan bir paylaşımla duyuruldu.

Bakan Işıkhan, "Deprem bölgesinde yaraları sarmaya, vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde kamu hizmetlerinin devamlılığını sağlamak ve vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmak adına tahsis ettiğimiz 50 bin kişilik Toplum Yararına Program süresini 9 ay uzatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu Ali Erbaş hakkındaki AUDİ A8 marka araç iddiaları hakkında ilk kez konuştu

Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeyle, Türkiye İş Kurumu tarafından yapılacak olan programların 30 Haziran 2024 tarihine kadar sözleşme ilişkisi kurulabileceği belirtildi. Ayrıca, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi kapsamında Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde 1 Temmuz 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılacak TYP'lerde özel düzenlemelere gidileceği belirtildi.

Bu düzenlemeye göre, deprem bölgesindeki programlarda, bütçe tahsis tutarının ilgili yılın bütçesinin yüzde otuz beşini aşamayacağı ve program süresinin en fazla 9 ay olabileceği ifade edildi. Ayrıca, program süresinin 9 ay olarak uygulanması halinde, belirli maddelerde belirtilen sürelerin 10 gün olarak uygulanacağı vurgulandı.