7'nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine kısa bir süre kala, kamu çalışanlarının talepleri gündemde yer almaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunulacak olan taleplerin tartışıldığı bu süreçte, özellikle sağlık çalışanlarının talepleri ön plana çıkıyor. Maddi ve manevi konularda birçok talebin dile getirileceği görüşülürken, sağlık çalışanlarının maddi kayıplarının karşılanması en önemli taleplerden biri olarak öne çıkıyor.

7'nci Dönem Toplu Sözleşme süreci Ağustos ayında başlayacak ve kamu çalışanlarının maaş zamlarını belirleyecek. Sendikaların taleplerini yakın bir zamanda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ileteceği belirtiliyor. Sağlık çalışanlarına yönelik taleplerin özellikle dikkat çekeceği ifade ediliyor. Sağlık çalışanlarının ekonomik sorunlarla mücadele ettiği ve maddi kayıplarının karşılanmasının beklendiği belirtiliyor.

Sağlık çalışanlarının talepleri arasında öncelikli olarak maddi düzenlemelerin yer aldığı söyleniyor. 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm sağlık çalışanlarını kapsayan bir ikramiye talebinin yanı sıra, nöbet ücretlerinde yüzde 100'ün üzerinde artış ve yüzde 50 artırımlı gece tazminatı ödenmesi taleplerinin dile getirileceği iddia ediliyor.

Konut fiyatlarında düşüş devam edecek mi? Konut fiyatlarında düşüş devam edecek mi?

Ayrıca, yıllık sabit 80 bin sağlık personeli ataması yapılması talebinin sunulacağı ve ek ödemelerin emeklilere yansıtılması isteğinin dile getirileceği belirtiliyor. Üniversitelerde çalışan sağlık personellerine yer değiştirme hakkı verilmesi talebinin de gündeme geleceği ifade ediliyor.

Toplu Sözleşme görüşmelerinin kamu çalışanlarının taleplerini karşılayacak şekilde ilerlemesi ve çalışanların haklarının korunması bekleniyor. Taleplerin gönderilmesiyle birlikte süreç resmi olarak başlamış olacak ve kamu çalışanlarının merakla zam oranlarını beklemeye başlayacağı bir dönem başlayacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi