Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşülen Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlarken, sağlık alanında yapılan yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi.

Hastanelerde Koordinasyon Kurulu Kurulması

 Sağlık Bakanı Koca, hastanelerin daha etkin ve kaliteli hizmet sunması amacıyla hastanelerde koordinasyon kurulu kurulmasının düşünüldüğünü belirtti.

Sözleşmeli Personel Alımı

Koca, sağlık alanında çalışan sözleşmeli personel sayısının arttırılacağını açıkladı. Mevcut 27 bin kişilik sözleşmeli personel sayısına 9 bin kişi daha ilave edilerek, toplamda 36 bin sözleşmeli personel alımının yapılacağını ifade etti.

Düzenlemelerdeki Değişiklikler

 Sağlık Bakanı, kanun teklifinde Anayasa Mahkemesi tarafından daha önce karar verilen üç hususla ilgili düzenlemelerin yer aldığını belirtti. Bu düzenlemelerin disiplinle ilgili, birlikte kullanımla ilgili ve malpraktisle ilgili olduğunu vurguladı.

Taban Ücret Açıklaması

 Koca, daha önce yan dal uzmanlığı için yapılan taban ücret artışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Taban ücretin arttırılmasının ardından tavan ücretinin de benzer oranda arttırılması gerektiğini ifade ederek, bu düzenlemeyle hastanelerde çalışan personelin teşvik edilmesi ve daha verimli hizmet sunulması hedeflendiğini söyledi.

İlaç Ruhsatları

Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı

 Bakan Koca, ilaçların ruhsatlandırma sürecinin iyileştirilerek Avrupa Birliği ve dünya standartlarına uyumlu hale getirildiğini belirtti. Mükerrerliklerin ortadan kaldırılarak ruhsatlandırma sürecinin kolaylaştırıldığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, kanun teklifinin Meclis'te hızlı bir şekilde yasalaşmasını umut ettiklerini ve yeni düzenlemelerin sağlık sektörüne olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti.