Ticaret Bakanlığı, mülakatsız olacak şekilde 1500 memur alımı yapılacağını açıkladı. Resmi duyuru, Ticaret Bakanlığı'nın bugün yayınladığı ilanda yer aldı. Adaylar, 20 Aralık 2023'ten itibaren başlayan başvuru sürecinde, 27 Aralık 2023 tarihine kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Ticaret Bakanlığı'nın yayınladığı duyuruda, başvuru süreci ve kadro dağılımları hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplamda 1500 kadrolu memur alımı yapılacak. Söz konusu kadrolar şu şekilde:

  • Merkez Teşkilatı (Ankara) için 125,
  • Ticaret İl Müdürlükleri (Taşra) için 1000,
  • Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri (Taşra) için 350,
  • Serbest Bölge Müdürlükleri (Taşra) için 25 kişi alınacak.

Başvuru yapacak adaylar, toplamda 30 tercih yapma hakkına sahip olacak.

Atama ve Yer Değiştirme Süreci Nasıl İşleyecek?

Ticaret Bakanlığı, atama sürecine ilişkin önemli bilgileri de paylaştı. Taşra Teşkilatına bağlı Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri kadrolarına yerleşecek adaylar, Ticaret Bakanlığı Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında zorunlu yer değiştirme sürecine tabi olacaklar. Öte yandan, Merkez Teşkilatı ile Taşra Teşkilatına bağlı Ticaret İl Müdürlükleri ve Serbest Bölge Müdürlüklerine yerleşecek adaylar ise zorunlu yer değiştirme sürecine tabi olmayacak.

Memur Alımı için Başvuru Şartları

Uzman isim duyurdu: Elektrik faturalarına büyük zam geliyor Uzman isim duyurdu: Elektrik faturalarına büyük zam geliyor

Başvuru yapacak adayların, ÖSYM'nin belirlediği kriterlere uygun olması ve belirlenen tarihler arasında online sistem üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekiyor.