Ticaret Bakanlığı tarafından, 2023 yılında otomotiv, emlak ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk incelemeleri çerçevesinde 18 bin 780 denetim yaptı.

İncelemeler ışığında 602 milyon 225 bin 881 TL idari para cezası verildi.

Tüketicilerin taraf olduğu sözleşmelere, haksız ticari uygulamalara, fiyat etiketi aykırılıklarına ve güvensiz ürünlere 842 milyon 402 bin 406 TL idari para cezası kesildi.

Rekabet Kurulu tarafından, bilişim teknolojileri ve platform hizmetleri ön planda olmak üzere, sağlık hizmetleri, lojistik, kültür-sanat eğlence, altyapı hizmetleri gibi birçok sektörlerde rekabet hukukuna uymayan eylemler kapsamında 2 milyar 664 milyon 688 bin 744 TL idari para cezası verildi.

Konut ve Taşıt Kredisinde Kullanım Durma Noktasına Geldi: Yüksek Faiz ve Kısıtlamalar Etkili Konut ve Taşıt Kredisinde Kullanım Durma Noktasına Geldi: Yüksek Faiz ve Kısıtlamalar Etkili

Bakanlığın yapmış olduğu açıklamada, "Piyasalarımızda adil ticaret ortamının sağlanması, tüketicilerimizin hakları ve menfaatlerinin korunması amacıyla çalışmalarımız 2024 yılında da devam edecektir"çağrısı yapıldı.