Ticaret Bakanlığı, bütün Türkiye'de denetim mekanizmalarını güçlendirmek ve piyasa düzenini sağlamak adına 1500 yeni personel alımı yapacağını açıkladı. Bakan Ömer Polat'ın verdiği bilgilere göre, bu alımlar kısa süre içerisinde Resmi Gazete üzerinden duyurulacak ve bakanlık, piyasa denetimlerini daha da sıklaştırmayı planlıyor.

Bakan Polat; "Piyasalar normale dönene kadar çok sıkı bir şekilde, halkımızın ve tüketicilerin zarar görmeyeceği, rekabetçi ve adil bir piyasa düzenini sağlamaya gayret edeceğiz. Kazan-kazan prensibiyle hem alıcıların hem satıcıların kazanacağı istikrarlı piyasa ekonomisi şartlarında bereketli ve büyüyen bir Türkiye inşa edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Peki hangi kadrolar ve nerede?

81 ilde gerçekleşecek olan personel alımı, Büro Memuru, Gümrük Muhafaza Memuru ve Muayene Memuru gibi farklı kadrolarda olacak. Yani yeni alımlar ile bakanlığın denetim kapasitesi ve bürokratik işleyişi oldukça güçlenecek.

Nasıl bir alım süreci bizi bekliyor?

ÖSYM aracılığı ile merkezi yerleştirme usulü ile KPSS tercihleri doğrultusunda gerçekleştirilecek alımlarda adaylar, mülakatsız olarak işe alınacak. Yani bu süreçte adayların KPSS puan üstünlükleri, işe alım sürecindeki en belirleyici faktör olacak.

Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var

Başvurular ne zaman?

Bakan Polat'ın ifade ettiği üzere, ilanın Ekim ayı içerisinde Resmi Gazete'de yer alması ve bu sayede başvuruların kabul edilmeye başlanması bekleniyor.