Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KONSİAD) düzenlediği istişare toplantısına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Bolat'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe uzun süredir yaşanan sıkıntıların hükümet tarafından alınan tedbirlerle giderildiğini ifade etti. Son birkaç ay içinde pazarda 600 bin aracın satıldığını ve birinci el ve ikinci el araçlarda yüzde 15-20'ye varan indirimler ve kampanyaların görüldüğünü belirtti. Bu durumun piyasanın normale dönmesini sağladığını ve fiyatların düzelmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

Bakan Bolat, emlak sektöründe de benzer bir durumun gözlemlendiğini dile getirerek, marketlere ve diğer sektörlere çağrıda bulundu.

 Bolat, Cumhurbaşkanı'nın kabine toplantısının ardından zincir marketlerin, yerel marketlerin, perakendeciler federasyonunun ve perakendeciler derneğinin büyük indirim kampanyalarını başlattığını belirtti. Diğer sektörlerden benzer katkıyı beklediklerini ifade etti.

Bakan Bolat, tedarik zincirinin de bu indirimlere katılması gerektiğini söyledi. Sürekli zam yapmanın, satıcıların ve firmaların kendi müşterilerini ve pazarlarını yok ettiğini, satın alma gücünün azaldığını ve müşteri sayısının azaldığını belirtti.

Bolat, beyaz eşya, tekstil, konfeksiyon, mobilya gibi sektörlerin de indirim kampanyalarına katılmaya başladığını bildirdi. Hizmet sektöründeki firmalara da aynı çağrıyı yaparak enflasyonun normal TÜFE'nin en az 20 puan üzerinde olduğunu ifade etti.

Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir" Özgür Özel: "Müfredat Yapmak Anayasa Yapmak Gibidir"

Bakan Bolat, Türkiye'nin günlük 1 milyar dolarlık bir ihracata ulaştığını ve bu rakamın arttığını açıkladı. İhracatın artmasıyla birlikte daha fazla ülkeye ürün ihraç edildiğini söyledi.