Teksas'taki Tesla fabrikasında yaşanan olay, 2021 yılında meydana geldi, ancak detaylar şimdi ortaya çıktı. Fabrikada çalışan bir mühendis, Tesla'nın robotlarından birinin saldırısına uğradı, sonucunda fabrika adeta bir kan gölüne döndü.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça ve Audi A8 Tartışmaları Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Olaya tanık olan görgü tanıkları, tasarımı alüminyum araba parçalarını taşımak için yapılan bir robotun kontrolünden çıkarak mühendise saldırdığını belirtiyor. Acil kapatma butonuna ulaşmaya çalışan işçiler, fabrikanın etrafını adeta bir kan iziyle çevrildi.

Tesla'nın Giga Texas fabrikasında çalışan avukatlar, şirketin bu tür kazaları yetkililere bildirmediğini iddia ediyor. Ayrıca, fabrikada meydana gelen diğer yaralanmaların da eksik raporlandığı, hatta bir inşaat işçisinin ölümünün dahi gizlendiği ifade ediliyor.

Ölen inşaat işçisi Antelmo Ramírez'in ölümü, Travis County tıbbi müfettişlerince sıcak çarpmadan kaynaklandığı tespit edildi. Ancak Tesla'nın 2018 yılında hükümet dosyalarında 36 yaralanmayı raporlamadığı ve bu tür kazaların "kişisel tıbbi vakalar" olarak bildirildiği belirlendi.

Tesla'nın Giga Texas için hazırladığı 2021 Yıllık Uyumluluk Raporu, robot saldırısını doğrulayan küçük ayrıntılar içeriyor. Rapor, yazılım mühendisinin kanlı saldırı sonrasında yaralı bir halde işe devam edemediğini belirtiyor.

Olayın görgü tanıklarından biri, saldırıyı durdurmak için acil "durdurma" düğmesine basan başka bir işçinin müdahalesi olmasaydı, mühendisin durumunun daha da kötü olabileceğini ifade etti.