Terörist Karayılan'ın Koruması Etkisiz Hale Getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'nın sözde yürütme konseyi üyesi Murat Karayılan'ın korumalığını yapmış olan terörist Yunus Aras'ın etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya, 4 Aralık'ta gerçekleşen Kahramanlar-32 operasyonu kapsamında, Mardin'in Dargeçit ilçesi Alayurt Mahallesi'nde takibe alınan 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin, Murat Karayılan'ın korumalığını yapmış olan Yunus Aras olduğu DNA testi sonucuyla belirlendi.

Yunus Aras'ın, 2019'da Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen terör eylemlerinde yer aldığı ve 4 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılara katıldığı tespit edildi. Bu olaylarda 4 Nisan 2017'de 3 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırı, 5 Mayıs 2017'de Tankçı Uzman Çavuş Musa Vuruşkan'ın şehit edildiği olay, 8 Ocak 2018'de bir güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırı ve 23 Şubat 2018'de 3 güvenlik görevlisinin yaralandığı saldırı yer alıyor.

Okul hizmetlisi, müdür yardımcısına saldırdı Okul hizmetlisi, müdür yardımcısına saldırdı

Bakan Yerlikaya, şehitlerin anısına paylaştığı video ile terörist Yunus Aras'ın etkisiz hale getirilmesine vurgu yaptı ve "Şükürler olsun ki şehitlerimizin kanı yerde kalmadı." dedi.