Kulislerde ortaya çıkan iddialar göre Altılı Masa'nın 30 Ocak'ta cumhurbaşkanı adayını kamuoyuna duyuracağı şeklinde çıkan haberlere Saadet Partisi lideri Karamalloğlu, aday ile ilgili açıklamanın 30 Ocak tarihinde olmayacağını ancak 26 Ocak'ta yapılacak  toplantıda karar alındığı takdirde durumun farklı olabileceğini belirterek, "Şu ana kadar yaptığımız geçen toplantıdaki görüşmelerimizde 30 Ocak'ta sadece iktidara gelindiğinde politikalar görüşülecek. Onlar deklare edilecek. Yani adayla ilgili açıklama 30 Ocak'ta olmayacak ama önümüzde yapacağımız toplantıda böyle bir karar alınırsa o farklı. O zaman olabilir" dedi.

Gazetecilerin ''Saadet Partisinin aday kriteri nelerdir?' sorusuna ise  "Bizim için söylediğimiz bugüne kadar yapılan çalışmalarda ortaya konulan politikalara uyum sağlaması gerekecek. Tabii herkes aynı şeyi söylüyor. Seçilebilir olma ihtimali yüksek olacak" yanıtını verdi.

Karamollaoğlu, 'HDP ile ilgili bir görüşme oldu mu?' sorusuna ise gündemlerinde hiçbir zaman HDP ile bir görüşme olmadığı şu sözlerle belirtti:

"Bizim gündemimizde hiçbir zaman HDP ile ilgili bir görüşme olmadı"