ABD'nin ikinci büyük bankası Bank of America, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın dünkü faiz kararını değerlendirerek, yıl sonuna kadar bir faiz artırımının olasılığının düşük olduğunu belirtti ve politika faizinin yıl sonuna kadar 250 baz puan düşeceğini öngördü.

Bank of America (BofA), Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) dünkü faiz kararını ve mesajlarını değerlendirirken, bankanın politika beklentilerini açıkladı. TCMB'nin politika faizini 500 baz puan artırması ve gecelik borçlanma/borç verme faizlerini bu oranın üstünde ve altında belirlemesiyle, etkin faiz artırımının 650 baz puana ulaştığını belirten Bank of America, para politikasının artık oldukça sıkı olduğunu söyledi.

BofA, "Son dönemde atılan düzenleyici adımları da dikkate alarak, TCMB'nin politika duruşunun oldukça sıkı hale geldiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

İnşaat Sektörüne Operasyon Çekiliyor: Tekelleşen Firmalar Fiyatları İki Katına Çıkardı İnşaat Sektörüne Operasyon Çekiliyor: Tekelleşen Firmalar Fiyatları İki Katına Çıkardı

"Yeni bir faiz artırımı düşük ihtimal"

"Politikadaki yüksek sıkılık seviyesi göz önüne alındığında, TCMB'nin yeni bir faiz artırımına gitme olasılığını düşük görüyoruz" diyen BofA, "Açıklamalarında daha fazla faiz artırımı için kapı bıraktılar; ancak ücret artışlarının, fiyat ayarlamalarının ve seçim kampanyası harcamalarının etkisinin azalmasıyla birlikte, aylık enflasyon eğiliminin ikinci çeyrekte yavaşlamasını bekliyoruz. Yıl sonunda enflasyonu %42 olarak görüyor ve politika faizini yıl sonuna kadar 250 baz puan indirerek %47,5'e çekebileceklerini öngörüyoruz" dedi.