Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın da aralarında bulunduğu 4 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne  sunuldu. Dosyalar, milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezlekeleri içeriyor.

TBMM Başkanlığı'na sunulan bu fezlekeler arasında, Yeşil Sol Parti Van Milletvekili Pervin Buldan'ın yanı sıra, Demokrat Parti İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın dosyaları da yer alıyor. Bu milletvekilleri hakkında yasama dokunulmazlığının kaldırılması talebi bulunuyor.

Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi Çocuk İstismarı TikTok'ta! Kafası Kanlar İçinde Kalan Çocuğuna Yardım Etmedi

Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, TBMM Başkanlığı tarafından Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon'a havale edildi. Komisyon, bu tezkereleri inceleyerek ilgili milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmamasına karar verecek. Bu süreç, Türkiye'de siyasi arenada önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşiyor ve milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması kararı, TBMM tarafından alınacak.