2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kabul edilmesine karar verildi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kabul edilmesine yönelik karar verildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yaptığı açıklamada;

"Sadece bu seneki bütçemizde 762 milyar lira deprem için para ayırmış durumdayız. 2024 için 1 trilyon 28 milyar lira para ayırdık." ifadelerine yer verdi.

Komisyonda değerlendirilen, Cumhurbaşkanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların bütçelerinin kabul edilmesinin ardından Bütçe Kanun Teklifi'nin maddelerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin fikirler paylaşıldı. Verilen karara göre 16 madde'yi kapsayan 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 7 madde de belirlenmiş olan 2022 Yılı Kesin Hesap Kanunu Teklifi 'de Komisyonda kabul edilmesinde karar kılındı.

Kanun teklifinin maddelerine yönelik yapılan toplantıda, yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığına ödenek eklenmesine dair AK Parti'nin önergesi onaylandı. Önergeyle birlikte, 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 1'inci, 2'nci ve 4'üncü maddelerinde bazı noktalarda değişiklikler yapıldı.

"MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun Meteorolojiden 18 İl İçin Uyarı! Rüzgar ve Sağanak Yağışlara Karşı Dikkatli Olun

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bütçenin kabul edilmesinden sonra açıklamlarda bulundu, Komisyon üyelerine teşekkürlerini ileterek bütçenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin önünde daha çok yatırım ve katma değeri artıracak 5 yıllık bir istikrar dönemi bulunduğunu ifade eden Yılmaz sözlerine şunları ekledi;
"2024 yılı bütçesi, bu istikrar döneminin ve Türkiye Yüzyılı'nın ilk bütçesidir. İşçisi, memuru, emeklisi, esnafı, çiftçisi, genci ve yaşlısıyla, toplumun tüm kesimlerini ve ülkemizin her köşesini gözetmektedir. 2024 bütçesi, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek, güven ve istikrar iklimini tahkim etmek yönünde kullanılacaktır. Depremden etkilenen illerimizi altyapısı ve üst yapısıyla yeniden ayağa kaldıracak, afetzede vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz ve ülkemizin potansiyelini en üst düzeyde harekete geçireceğiz." dedi.

218 SAAT SÜREN BÜTÇE GÖRÜŞMESİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş da 20 Ekim'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın sunumuyla başlayıp bütçe planlamasının komisyon aşamasının bitmiş olduğunu, bundan sonra Genel Kurulda değerlendirileceğini belirtti.

Muş, Komisyonun çalışmalarına yönelik şunları ekledi:

"36 gün süren görüşmelerde toplam 21 birleşim ve 70 oturumda yaklaşık 218 saat mesai yaptık. Bu görüşmelerde Komisyon üyeleri dahil 265 milletvekilimizin toplam 1116 söz talebi karşılandı. Başka bir deyişle Meclisteki milletvekillerinin yaklaşık yüzde 44,2'si bu müzakerelere doğrudan katkıda bulundu. Her birine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.