TBMM, bayramdan sonra yoğun bir tempoyla çalışmalarına başlayacak. Emekliler için destekler, indirimler ve gelir artırıcı önlemlerin yanı sıra memurların beklediği 3600 ek gösterge yasası, tamamlayıcı emeklilik, kanununda değişiklikler, çalışma saatlerinde yenilikler ve uzaktan, esnek çalışma modelleri gibi yasal düzenlemeler gündeme gelecek.

Erken emeklilik imkanı tanıyacak reformlar da ele alınacak. Önümüzdeki dönemde TBMM gündemine gelecek erken emeklilik formüllerinden bazıları şu şekilde:

- SSK ile Bağ-Kur arasındaki emeklilik şartlarındaki fark kapatılacak. Bağ-Kur prim şartı 9 binden 7200 güne düşürülerek esnafların emeklilik süresi kısaltılacak.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

- EYT'li esnaf için prim gün şartı 9000'den 7200'e indirilecek, böylece emeklilik için gereken gün sayısı azaltılacak.

- Sigortalılık başlangıç tarihine göre belirlenen yaş şartını tamamlayanlar emekli olabilecek.

- Ev kadınları da sosyal güvenceye kavuşturulacak ve emekliliklerini desteklemek için devlet desteği sağlanacak. İsteğe bağlı sigorta primlerinin bir kısmı devlet tarafından karşılanacak.