Kurtulmuş, insanlık tarihindeki çeşitli sınavlara ve küresel ölçekteki zorluklara vurgu yaparak, Beyannamenin ilan edildiği 1948'den bu yana geçen 75 yıl içinde dünya genelindeki insan hakları ihlallerine dikkat çekti.

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Mesajında, Beyannamenin temel ilkelerinin tam anlamıyla uygulanmasının, yaşanan dramatik olayların önüne geçebileceği düşüncesini dile getiren Kurtulmuş, insan haklarının evrensel olduğunu vurgulayarak eşitlik ilkesini ön plana çıkardı. Dünya genelindeki sorunlara değinen Kurtulmuş, mevcut kurumların yeniden yapılandırılması gerekliliğine vurgu yaparak Türkiye'nin, insanlığın geleceği için inisiyatif almak ve öncülük etmek konusunda her zaman hazır olduğunu belirtti.

Son olarak, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü, özellikle savaş ve soykırımların mağduru olan Gazze halkı başta olmak üzere tüm dünya için bir umut kaynağı ve çözüm noktası olarak görmeyi diledi.