Numan Kurtulmuş'tan önce basın değerlendirmesinde bulunan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Temsilciler Meclisi Başkanı Annita Demetriou “Türkiye’nin Kıbrıs’ta, Azerbaycan’ın ise Karabağ’da işgalci olduğunu" söyledi. Konuşma sırası kendisine gelen Numan Kurtulmuş, Rum temsilcinin "Türklerin işgalci olduğu"yla ilgili sözlerine sessiz kalmadı.

"Eğer Kıbrıs konusuna gelirsek. Kıbrıs'ta bir işgal vardır, doğru. Kıbrıs'taki işgalci Türkiye değil, 1960'ta kurulmuş yasal Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ortadan kaldıran, Cumhuriyet'i işgal eden Rum tarafının işgalidir. Enosis yanlısı olan grupların Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırmasına tabii ki Türkiye, garantör bir ülke olarak seyirci kalamazdı ve seyirci kalmadı." 

Azerbaycan'ın Karabağ Zaferi'ne ilişkin ise, "Ermenistan'ın Karabağ'ı 33 yıl süren işgalinin karşısında Azerbaycan'ın kendi topraklarını kurtarma konusunda gösterdiği hassasiyeti anlıyor takdir ediyor ve sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Kurtulmuş, 33 yıllık işgale karşı uluslararası bütün girişimlerin çaresiz kalması neticesinde Azerbaycan'a başka yol kalmadığının ve 44 gün süren bir savaşla Karabağ'ın kurtarıldığını, kendi topraklarının mücadelesinin verildiğinin altını çizdi.