YKS için 40 günlük kapalı dönem başladı: İşte detaylar YKS için 40 günlük kapalı dönem başladı: İşte detaylar

Seçim sonrası artan akaryakıt fiyatları, nakliye sektörünü olumsuz etkiledi. 70 bin lirayı bulan nakliye fiyatları, tayini çıkan memurları mağdur etti. 14 Mayıs seçimlerinden sonra sık sık zam alan akaryakıt fiyatları, özellikle şehirler arası taşımacılık ve nakliye sektörünü olumsuz şekilde etkiledi. Diyarbakır'da birçok nakliye firması, il dışı nakliye taleplerini reddederken, fiyatlar da 10-15 bin liradan 50-70 bin lira aralığına yükseldi. Bu durum, tayini çıkan hakim, savcı, asker ve polisler gibi binlerce kamu görevlisini mağdur etti.

Nakliye firmaları genellikle sadece şehir içi taşımacılık taleplerini kabul ederken, il dışı taleplerini ya reddetmekte ya da yüksek fiyatlar talep etmektedir. Temmuz ayı itibarıyla bu dalgalanmanın en yüksek noktasına ulaştığı belirtiliyor. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun ana yaz kararnamesi ile farklı bölgelere tayinleri çıkan kamu görevlileri, nakliye fiyatlarındaki bu dalgalanma nedeniyle mağdur olmaktadır.

Nakliye fiyatlarına müdahale edilememesi, tayini çıkan memurları ve nakliye firmalarını karşı karşıya getirmekte ve bu durum en çok tayini çıkan kamu görevlilerini etkilemektedir. Özellikle deprem sonrası yaşanan fiyat artışları da bu tabloyu daha da olumsuzlaştırmıştır. Başlangıçta 2 ile 5 bin lira arasında olan şehir içi taşımacılık ve nakliye ücretleri, depremler sonrasında 10-15 bin liraya yükselmiştir. Valilik uyarıları ve zabıta denetimleri de sonuç vermemiştir.