Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından, 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Geçici 12. maddesi uyarınca yani Türkiye’de üretimi yapılan elektrik motorlu taşıtların kredilerinde değişikliğe gidildi.

Mevcut durumda yalnızca Togg’un yararlandığı karar kapsamında, fiyatı 1.6 milyon TL’ye kadar olan elektrikli araçların yüzde 70’i oranında 48 ay vade ile kredi sağlanabilecek. Kurulun internet adresinde bulunan bilgilendirmesinde ise, nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL ve bu tutarı aşmayan araç alımı amacıyla sunulan kredilerde vade sınırını 48 ay da tuttu.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Daha önceki uygulamalarda bahsedilen fatura sınırı 900 bin TL’ydi. Nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin TL geçmiş olup 3 milyon TL üzerinde olmayan araç alımı amacıyla sunulan kredilerde vade sınırı 36 ay olarak belirlenirken, nihai fatura değeri 3 milyon TL’nin geçmiş olan 4 milyon TL’nin aşmayan araç alımı amacıyla sunulan kredilerde ise vade sınırı 24 ay olarak tespit edildi. Nihai fatura değeri 4 milyon TL’nin geçmiş  olup 5 milyon TL’yi geçmeyen araç alımı amacıyla sunulan kredilerde ise vade sınırı 12 ay olmadı gerektiği konusunda değerlendirildi.