CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından sandık görevlilerine yönelik yaptığı açıklama, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve bazı parti üyeleri tarafından sert bir şekilde eleştirildi. Açıklamada, sandık görevlilerine verilen 142 belgesiyle mükerrer oy kullanılabileceğini söyleyen Kaftancıoğlu, tartışmalara neden olmuştu.

Dolar/TL'deki Artışla Birlikte Altın Fiyatları Geriledi! İşte Güncel Altın Fiyatları Dolar/TL'deki Artışla Birlikte Altın Fiyatları Geriledi! İşte Güncel Altın Fiyatları

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Canan Kaftancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Kendilerine hakaret edildiğini öne süren güvenlik güçleri, Kaftancıoğlu'nun sözlerini kabul edilemez olarak nitelendirdi.

CHP'nin ihraç ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Kaftancıoğlu'nu hedef alan bir açıklama yaparak istifasını istedi. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk polisine ve jandarmasına hakaret edilemeyeceğini vurguladı. Kaftancıoğlu'nu şiddetle kınayan Özcan, bu hatasını düzeltmek istiyorsa derhal istifa etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, açıklamanın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik siyasi bir komplo olduğunu savundu.