TGRT Haber'in Ankara Haber Koordinatörü Ahmet Sözcan, Cem Küçük'le Günaydın Türkiye programında son gelişmeleri aktardı. Sözcan, AK Parti'de seçim başarısızlığı sonrası değişikliklerin gündemde olduğunu belirtti ve dikkatlerin 30 Nisan'daki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına çevrildiğini açıkladı.

Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

Sözcan'ın AK Parti içinden aktardığı bilgilere göre, 30 Nisan'daki MYK toplantısında bazı değişikliklerin olabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan raporlar, seçim sonuçlarının değerlendirilmesini içeriyor; ekonomik durum, aday belirleme sürecindeki hatalar ve eksiklikler masaya yatırılıyor.

Sözcan'a göre, MYK toplantısında eksiklikleri tespit edilen isimlerin sorumluluklarıyla yüzleşmesi bekleniyor. Ayrıca, genel başkan vekilleri ve yerel yönetimlerde değişiklikler olabileceği konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklamalara göre, kongreye kadar bazı değişikliklerin gerçekleşeceği öngörülüyor; bu nedenle 30 Nisan'daki MYK toplantısının önemi büyük. Sözcan, değişim sinyallerinin arttığını ve gelişmeleri yakından takip edeceklerini belirtiyor.