Türkiye Kamu Sen, toplu sözleşme masasına koyacakları öncelikli konular üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Geylan, kamu çalışanları ve emeklilerin ekonomik zorluklarının giderilmesi için tedbirler almayı amaçladıklarını belirtti.
 

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Geylan, Cumhurbaşkanının seçim öncesi en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağına dair sözü olduğunu hatırlatarak, bu sözün yerine getirilmesini beklediklerini ifade etti. En düşük derecedeki memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasının yanı sıra, bu artış oranının tüm kademelere yansıtılmasını talep ettiklerini vurguladı.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı, 3600 ek gösterge ödemelerinin geniş kapsamlı bir düzenleme olduğunu ancak eksikliklerinin olduğunu belirtti. Bu eksikliklerin parlamentoda giderilmesini istediklerini dile getirdi. Ayrıca, kamuda yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan yaklaşık 110 bin çalışanın genel idari hizmetler sınıfına alınmasını talep ettiklerini söyledi.

Grev hakkı konusunda da beklentilerini dile getiren Geylan, 1992 yılından bu yana kamu çalışanlarına grevli, toplu iş sözleşmeli ve siyaset yapma hakkı tanıyan bir sendika kanunu taleplerinin olduğunu belirtti. Şu anda yürürlükte olan kanunun toplu sözleşme hakkını tanımasına rağmen grev hakkını tanımadığını ve bu durumun eksiklik olduğunu ifade etti.

Kamu sektöründe mülakatların kaldırılması konusunda da uzun süredir mücadele ettiklerini söyleyen Geylan, mülakat uygulamalarının kamu sektöründe liyakati zedelediğine inandıklarını belirtti. İlk atamalardan görevde yükselme ve yönetici atamalarına kadar mülakat uygulamalarının tamamen kaldırılmasını talep ettiklerini vurguladı. Adayların mesleğe başlarken ve kariyerlerinde yazılı sınavlara tabi tutulmalarının önemli olduğunu dile getirerek, mülakatın keyfiyet yarattığını ve bu durumun uzun süredir sorun olduğunu ifade etti.