MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı MEB, Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderme Çalışmalarına Başladı

Bugün Anayasa Mahkemesi'nde, Eğitim İş'in taşımış olduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun (ÖMK) iptaliyle ilgili dava görüşüldü. Bu süreçte Anayasa Mahkemesi, Türk Eğitim Sen'den de konu hakkında görüş aldı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, söz konusu dava ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

''CHP Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı maddelerinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Bugün davet üzerine görüşmelere katılarak kanaat ve tespitlerimizi mahkeme üyeleriyle paylaştık. ÖMK’nın, mesleğimizin statüsünü ve itibarını artıracak ve adına yakışır şekilde içeriğinin zenginleştirilmesi talebimizi dile getirdik. ÖMK’nın çıkarılmış olmasının, olumlu bir adım olmakla beraber, meslektaşlarımızın beklentisini karşılamaktan çok uzak kaldığını vurguladık.

Özellikle kariyer düzenlemesinin sınav esasına göre değil, hizmet yılı esasına göre planlamasının doğru olacağını bir kez daha ifade ettik. Yeterlilikleri sağlamış 5 yılını dolduran öğretmenlerimizin uzman, 5 yılını tamamlamış uzman öğretmenlerin de başöğretmen olarak değerlendirilmesinin hakkaniyetli olacağını üstüne basa basa dile getirdik.

Ancak dikkatimizi çeken bir husus var ki, CHP kanunun iptalini istediği maddeler arasında kariyer sınavını UNUTMUŞ! Ana muhalefet partisi hangi sendikaların bilgilendirmesi ve yönlendirmesi ile kariyer sınavını onaylamıştır bilmiyorum ama aylarca öğretmenlerimizin haklı tepkisini istismar edenlerin bu duyarsızlığını eğitim kamuoyunun takdirine bırakıyorum.''

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi