Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nde birtakım açıklamalarda bulundu. 78 ilde 76 bin 485 ücretli öğretmen görevlendirildiğini ve 75 ilde 83 bin 547 norm ihtiyacı olduğunu belirten Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in “Şu an 68 bin öğretmene ihtiyacımız var. Norm güncellemesi yapıyoruz, müfredat da bununla beraber yürüyor” açıklaması hakkında da “Bakan Tekin’in ‘68 bin öğretmen ihtiyacımız var’ söylemini kıymetli buluyorum” dedi.

Talip Geylan öğretmen atamaları ve öğretmen açığı hakkında şöyle konuştu:

Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı Bankalardan 25 bin TL faizsiz kredi kampanyası! Başvurular başladı

“Bu kayda değer bir rakam fakat Türk Eğitim-Sen’in yapmış olduğu tespitlere göre öğretmen ihtiyacımız bundan daha fazla. Biz her sene bütün il valiliklerine yazılar yazarız ve illerde görevlendirilmiş ücretli öğretmen sayısını ve norm ihtiyacını sorarız. Geride bıraktığımız eğitim ve öğretim yılında 81 il valiliğine yazmış olduğumuz yazılardan 78’sından bize geri dönüş oldu. Bu 78 ilimizde 76 bin 485 ücretli öğretmen görevlendirildiği, yine 75 ilde ise 83 bin 547 norm ihtiyacı olduğu bilgisini aldık. Bunlar valiliklerin beyanlarıdır. 81 ilimizin tamamından geri dönüş olsaydı Türkiye genelinde 80 bin üzerinde ücretli öğretmen ve 80 binin üzerinde norm ihtiyacı bir vakadır. Dolayısıyla bir öğretmen açığını gidermeden eğitimle alakalı diğer tüm eksikleri tamamlamış olsak dahi eğitimde istediğim hedeflere ulaşamayız. Şu bir gerçektir ki öğretmen eğitimin taşıyıcı kolonudur ve asli unsurudur. Siz eğitime çok yatırım yapıyor olabilirsiniz, fiziki ve teknolojik eğitimleri tamamlamış olabilirsiniz fakat sınıfta öğretmeniniz yoksa en önemli unsur eksik kalmış demektir. Dolayısıyla ben Bakan Tekin’in ‘68 bin öğretmen ihtiyacımız var’ söylemini kıymetli buluyorum.”