Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Özhaseki'ye göre ev fiyatlarının artmasının birkaç temel sebebi var. Pandemi, tedarik zincirinin bozulması, Ukrayna krizi ve yaşanan deprem felaketleri, talepte artışa ve fiyatların yükselmesine yol açtı.

Fiyatları dengelemek için ne yapılacak?

Bakan Özhaseki, konuyla ilgili olarak "Fiyatların aşağı çekilmesi için birkaç şey yapmamız gerekiyor" dedi. Kentsel dönüşüm, yeni konutlar ve özellikle İstanbul'un depreme hazırlanması gibi faktörlerin önemli olduğuna dikkat çekti.

Arsa kampanyasının detayları

Özhaseki, bir çözüm olarak yeni bir genel müdürlük oluşturulacağını açıkladı. Bu genel müdürlük bünyesinde devlet arazileri taranacak ve uygun fiyatlara satışa sunulacak. Böylece arz-talep dengesinin düzeltilmesi ve ev fiyatlarının düşmesi hedefleniyor.

Özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde arsa ve ev fiyatlarının yükselmesinin önüne geçilmesi için bu kampanya büyük bir önem taşıyor. Şu an için bir müteahhit eğer ev yapmak isterse, arsa sahibiyle en az yüzde 50 kar payıyla pazarlık yapmak zorunda, bu da ev fiyatlarını iki katına çıkartıyor. Ancak yeni kampanya sayesinde, arsa maliyetlerinin düşmesiyle birlikte ev fiyatlarının da düşmesi bekleniyor.

Satış nasıl yapılacak?

Devlet arazileri, ihale veya açık artırma yoluyla satışa çıkarılacak. Bu arazilere konut yapılacak ve ev yapım maliyetlerinin azalmasıyla konut fiyatları da düşmüş olacak.

Sıra sizde: Hangi ilde arsa almak istersiniz?

Bu gelişmelerin ardından gözler şimdi hangi illerde uygun fiyatlı arsa satışlarının yapılacağına çevrildi. Siz de hangi ilde arsa almayı planlıyorsanız, aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.